Wyruszasz. Słonko ślicznie wieci i słychać świergot Pidove'ów. Rozmyślasz idąc tak ze swoim Tepigiem. Poke-świnka chyba coś zauważyła, po zaczęła wachać tuż przy ziemii.
Tepig pokazuje ci łapką jakiś szary punkcik ruszający się w oddali.
Pojechałaś tam na rowerze wraz z Tepigiem. Mała zdawała się uwielbiać jazdę. Zauważyłaś Minccino zajadającego jagody.
Minccino jak tylko was zobaczył schował się w krzakach. Wydawał się trochę przestraszony.
Minccino Stój jestem dobra Witaj ja i moja przyjaciółka tepig zaczełyśmy Dopiero podróż nie bój Się nas - mówię i Zrywam mu najładniejszą jagodę z krzaka
Pokemon po chwili namysłu wyskoczył z krzaka i zjadł jagodę. Potem zaczął gonić Tepig. Twój pokemon i Minccino śmiali się jednocześnie.
Minccino poznaj mojego Drugiego pokemona Axew Na przód Tepig Widzę że lubicię Się z Minccino
Axew również zaczął się bawić i po chwili cała gromadka była ubawiona po pachy. Zmęczyli się zabawą w berka i usnęli.
Przez ten Czas narwałam dla nich pełno Jagód Jak Wstaną To zjedzą Je Sobie Kladę Się obok Pokemonów i Marzę
Marzysz o tym, jak zostajesz mistrzem ligi, jak Iris ma właśnie wręczyć ci puchar, z przemyśleń wyrywają cię mlaszczące pokemony.
Jeżeli Wszyscy Tego Chcecie to oczywiście po czym Zaczynam się bawić z pokemonami W berka
Bawicie się radośnie, aż nagle twoje pokemony przestają i zaczynają się dziwnie zachowywać, jakby były przestraszone.
Nagle zauważyłaś, że jakiś promień został wystrzelony w stronę Minccino. Pokemon cudem tego uniknął. Po chwili ujrzałaś Pansage'a, który używał SolarBeam.
Pansage podbiegł do Minccino i zaczął go atakować Scratchem. Pokemon z trudem unikał ataków. Najwyraźniej te dwa pokemony są ze sobą pokłócone.
jestem po stronie Minccino Więc mówię Że smoki pokonują trawiaste ale stawiam na tepig i krzyczę tepig Ember
Pokemon zaatakował Ember, ale nie trafił. Rozwcieczony Pansage powiedział, że Minccino ukradł jego orzechy.
Stop Oboje krzyknełam do Walczących poków Minccino czy to prawda. Pansage ja urwę ci nowych orzechów
Minccino trochę się zawstydził i przyznał się do winy. Natomiast Pansage przestał atakować, bacznie cię obserwując.
Pansage czekał cierpliwie, aż zwrócisz orzechy. Natomiast Minccino miną okazywał skruchę.
Oj minccino nie martw się pocieszam go i idę do drzewa z orzechami i zaczynam je rwać
Rwałaś orzechy i nazbierałaś ich całkiem sporo. W końcu zwróciłaś je Pansage'owi. Zadowolona małpka wróciła skąd przyszła, natomist Minccino ci podziękował.
Pokemon się zgadza i nadstawia główkę do złapania.
Minccino
Ataki:Pound, DoubleSlap, Iron Tail
Pż:50/50
Charakterystyka:Zabawny lubi się bawić ale też walczyć. Rezolutny, umie dobrze ocenić swoje położenie. Ma dar do przekonywania i wielką charyzmę.
Specjalna Informacja:Gdy Walczy z pokemonem przeciwnej płci jego obrona wzrasta o 50%.
Czas potrenować Ja chcę żebyście nauczyli się ataków:
Tepig - Flame Charge - Tepig To Się Robi Tak:
kilka razy uderz nogą o ziemię tworząc chmurę dymu, która Cię otoczy. Natępnie Wejdź w pelerynę ognia i pędź na przeciwnika(Skałę).
Axew - Dragon Pulse - Axew:
Otwórz swoje usta i turkusową kulę energii Wystrzel w Stronę przeciwnika.
Minccino - Hyper Voice - Minccino:
Nadymij policzki, a następnie uwalnij potężne fale dźwiękowe pędzące z ogromną prędkością.
Dacie Radę Nie poddawajcie się uwierzcie w siebie Zróbcie to Całą Swoją Siłą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tepig Axew Dacie Radę Nie poddawajcie się uwierzcie w siebie Zróbcie to Całą Swoją Siłą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Oba ataki nieudane, ale pokeminy radzą sobie już bardzo dobrze.